Waarvoor staat FC Parkzicht?
Sportiviteit en gezelligheid

De vereniging telt circa vijftig leden die niet alleen de sportieve uitdaging zoeken, doch ook gezelligheid en plezier onder elkaar
belangrijk vinden.

Voor elk niveau

De tochten op de woensdagavond worden met drie groepen, t.w. de A-Groep, B-Groep en de C-Groep. In alle groepen geldt: S.U.S.T. (“samen uit, samen thuis”). Op de zondag rijden wij veelal met twee groepen. Iedereen met een basisconditie kan daarom aanpikken.

Maatschappelijk betrokken

In 2017 hebben wij deelgenomen aan de tocht van ALS Team Limburg en Toons Toertocht. Onze leden zijn steevast present als mobiele verkeersregelaars bij de Rabobank Roermond Cityrun en de Limburg Lightrun. En bieden 'helpende handjes' bij de Kepelse kermis en het criterium.

FC Parkzicht

anno 1982

De fietsclub Parkzicht bestaat al ruim 35 jaar en heeft traditioneel haar thuisbasis in hotel, café en Italiaans restaurant Parkzicht, gelegen aan de Parklaan te Roermond. De vereniging telt circa vijftig leden die niet alleen de sportieve uitdaging zoeken, doch ook gezelligheid en plezier onder elkaar belangrijk vinden.

Het wegseizoen start in maart en loopt tot en met de maand oktober. De gebruikelijke “fietsdagen” zijn de woensdagavond en de zondagochtend, waarbij in de regel hotel/café/restaurant Parkzicht start- en finishplaats is. De tochten op de woensdagavond worden met drie groepen, t.w. de A-Groep met een maximum snelheid van ca. 37 km per uur, een B-Groep met maximaal ca. 32 km per uur en de C-Groep. In de C-Groep zal de maximum snelheid 30 km per uur bedragen. In alle groepen geldt: S.U.S.T. (“samen uit, samen thuis”). De groepen rijden veelal dezelfde route, doch dat is geen wet. Op de zondag rijden wij veelal met twee groepen, t.w. een groep met een maximum snelheid van 32 km per uur en een groep waarin de snelheid wat lager ligt. De vertrektijd is meestal hetzelfde. 

Binnen de club bestaat de traditie om jaarlijks een buitenlandse trip te maken. Verder fietsen wij ieder jaar ook voor het goede doel. In 2017 hebben wij deelgenomen aan de tocht van ALS Team Limburg en aan Toons Toertocht. Last but not least zijn onze leden steevast present als mobiele verkeersregelaars bij atletiekevenementen in Roermond zoals de Rabobank Roermond Cityrun en de Limburg Lightrun.

Dankzij een groep geëngageerde leden en met de support van Staatsbosbeheer, de gemeenten Roermond en Roerdalen en enthousiaste ondernemers, heeft onze club in 2017 voor MTB’ers de Nightride georganiseerd. Dit is zeer succesvol geweest getuige de zeer positieve reacties van de deelnemers.

De leden van FC Parkzicht zijn gemakkelijk te herkennen aan de fraaie en goed zichtbare kleding (combinatie van fluorgeel en zwart). De kleding is mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor Jos Menten Metaalrecycling en onze co-sponsoren Rabobank Roermond-Echt, Forza Asset Management, hotel/café/restaurant Parkzicht en Graphics Etc.